Wedstrijddag Brouwersdam

Zwemmen:

De zwemstart is vanuit het water nabij de springschans van Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

Er zal een parcours worden uitgezet met grote, goed zichtbare, boeien. Het parcours beslaat 2 afstanden, te weten 500 meter en 1 km.

Beveiliging en afzetting op het water vindt plaats met boten, bootjes, surfplanken, subs en duikers van Duikgroep ’84 uit Dirksland.

Indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven, kan het parcours op de wedstrijddag zelf nog worden aangepast.

Zowel de ingang in het water als er uitgang zullen met zacht materiaal worden bekleed.

 

 

Parc Ferme

Het parc ferme is op het grasveld van Staatsbosbeheer, naast het parkeerterrein van Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

Het parc ferme zal compleet met bouwhekken worden afgezet, zodat alleen atleten toegang hebben.

Bij het inchecken wordt zowel de fiets als de helm van de deelnemer gecontroleerd.

Uitgifte van fietsen geschiedt op basis van startnummer en nummersticker op de fiets.

 

 

Fietsen:

Het fietsen vindt plaats over de parallelweg Brouwersdam (binnenzijde). Via de tunnel bij Scharendijke (voorheen ‘Het Dolfijntje’) komt men aan de Noordzee-kant van de Brouwersdam. Daar wordt het rode fietspad bovenop de Brouwersdam gebruikt. Bij strandtent ’t Gorsje vervolgt men het fietspad richting Ouddorp. De Westnieuwlandseweg (weg naar de vuurtoren) wordt overgestoken en via de fietstunnel bij de Blokweg komt men weer aan de binnenzijde van de N57.

Waar mogelijk wordt van de bestaande fietspaden gebruik gemaakt.

Op cruciale plaatsen komen professionele verkeersregelaars te staan. De rest zal worden afgezet met vrijwillige verkeersregelaars.

Bedrijven langs de route blijven gewoon bereikbaar.

In totaal is deze fietsronde 20 km lang. Daarmee kunnen de diverse afstanden goed worden bediend en is de kans op te grote drukte op het fietsparcours minimaal.

Ook toeschouwers kunnen het fietsen goed overzien, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de loopbrug nabij het Informatiecentrum.

 

 

Lopen:

Het lopen vindt plaats over de B-weg aan de binnenzijde van de Brouwersdam. Hier wordt een parcours van 5 km uitgezet. Er liggen 2 lusjes in, waar zal worden gecontroleerd of alle deelnemers zich aan het parcours houden. Ook wordt er 1 verzorgingspost ingericht.

 

Finish

De finishlocatie is voor het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

De deelnemers zullen in hun laatste meters begeleid worden door de speaker.

Als finishlijn zal een opblaasbare boog geplaatst worden als markering van de finish.

Ook staan hier wat kraampjes en een verzorgingspost.

 

Prijzen

De wedstrijdserie van de Brouwersdam90 kent een prijzenschema van in totaal bijna 2000 euro. De verdeling is gelijk voor zowel dames als heren.

1e plaats overall: 300 euro, 2e: 200 euro, 3e: 150 euro, 4e: 100 euro, 5e: 75 euro, 6e: 50 euro, 7e: 40 euro, 8e: 30 euro, 9e: 20 euro en 10e: 10 euro.

Ereprijzen zullen worden uitgereikt aan de nummer 1, 2 en 3 bij alle afstanden in de categorien: H Senioren, H40, H50; D Senioren, D40 en D50.

De wedstrijdserie en recreatieve serie(s' van de Brouwersdam90 worden als aparte afstanden gezien bij het toekennen van ereprijzen.

Bij de overige afstanden wordt een overall klassement over series heen opgemaakt.

Voor alle prijzen geldt dat je persoonlijk aanwezig moet zijn bij de prijsuitreiking. Prijzen worden NIET nagestuurd of aan iemand anders meegegeven!

 

Hoofd Menu
Triathlon Brouwersdam