Trainings filosofie

Ik ben ervan overtuigd dat triathlon draait om het vinden van balans. Niet alleen tussen de drie verschillende aspecten van de triathlon zelf, maar ook tussen de trainingen, gezin en carriere. Daarom sta ik voor een persoonlijke aanpak, gebaseerd op jouw situatie, jouw mogelijkheden, jouw trainingservaringen en jouw doelen. Of dat nou simpelweg gezonder leven, het finishen van je eerste triathlon is of een Ironman of Challenge. Daarnaast is consistentie uiterst belangrijk, het is beter om vier weken achter elkaar 4 x te trainen dan de ene week 7 x en de andere week maar 2 x. En juist hierbij kan een trainingsschema helpen!

Mijn trainingsfilosofie is gebaseerd op de meest recente bevindingen uit de (sport)wetenschap om ervoor te zorgen dat elke training je dichter bij je doelen brengt. Om zo goed mogelijk alle data te verzamelen en te analyseren maak ik daarom gebruik van het online platform TrainingPeaks. Hier worden de maandelijkse schema’s gedeeld en kunnen we in detail jouw trainingen analyseren.

Zoals het bekende gezegde gaat ‘meten is weten’, geloof ik erin dat om zo goed mogelijk jouw progressie in beeld te brengen, het noodzakelijk is eens in de vier weken veldtesten af te nemen. Deze testen brengen dan perfect jouw voortgang in beeld en biedt ons waar nodig de mogelijkheid om je trainingsdoelen aanpassen. Daarnaast begint elk traject met een inspanningstest om de beginconditie en de juiste trainingszones vast te stellen. Deze test kunnen we dan weer vergelijken met de (veld)testen die later afgenomen worden.

Ter ondersteuning van de drie disciplines geloof ik erin dat functionele krachttraining bij kan dragen aan een verbetering van je sportieve prestaties. Aan de ene kant worden je spieren en pezen sterker waardoor blessures kunnen worden voorkomen. Aan de andere kant belast het je spieren op een andere manier dan tijdens de gebruikelijke trainingen. Dit heeft als effect dat je spieren efficiënter zullen reageren op de duurtrainingen.  

Heb je na deze uitleg nog vragen over mijn trainingsfilosofie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hoofd Menu